Laddar...

Om Binero

Binero.se lanserades 2006 och är ett av de mer kända webbhotellen i Sverige. Binero är inte det billigaste webbhotellet, men ett bra val om man vill ha ett välrenommerat webbhotell som har uppdaterad programvara på sina servrar och ett brett utbud av One-click-install program.

Gå till Sidan
Paketnamn Plattform Trafik/mån Utrymme Pris/mån
Binero Privatpaket
2 000 GB
100 GB
79 kr/mån
Allmänt Teknik
Ångerrätt 45 dagar Linux
Startavgift 125 kr .Net
Företagssäte SE Daglig backup
Telefon 0771-24 08 00 FTP-konto
E-post support[at]binero.se MySql databaser obegränsat
Antal webbplatser obegränsat MSSql databaser 1
Binero Företagspaket
4 000 GB
200 GB
219 kr/mån
Allmänt Teknik
Ångerrätt 45 dagar Linux
Startavgift 125 kr .Net
Företagssäte SE Daglig backup
Telefon 0771-24 08 00 FTP-konto
E-post support[at]binero.se MySql databaser obegränsat
Antal webbplatser obegränsat MSSql databaser obegränsat
Visar 2 webbhotellpaket från Binero (se samtliga paket på företagets webbsida)
*Webbhotellet kan ha gjort ändringar i sina webbhotellpaket sedan uppgifterna hämtades in, det är alltid uppgifterna på webbhotellföretagets webbsida som gäller.

Om Binero

Binero, som startade 2006, är ett av Sveriges mer populära webbhotell. Företaget har sina lokaler i Kista utanför Stockholm och personerna bakom har bedrivit webbhotellverksamhet sedan 2002, men på den tiden hette företaget Aleborg solutions.

Eftersom Bineros VD heter Anders Aleborg, blir det tydligt att det var han som grundade det företag som kom att bli Binero. Med kunder som Skatteverket, SVT, och Hemmakväll visar företaget upp fina referenser.

Vad skiljer Binero från andra webbhotell

På Internet näms ofta att Binero är ett stabilt webbhotell - vilket stämmer, men då de flesta webbhotell är stabila nuförtiden, tycker jag inte att det är det som gör Binero unikt. Istället vilja jag lyfta fram två andra punkter där Binero sticker ut.

Som redan nämnts lägger Binero mycket energi på att ha den senaste tekniken på sina servrar. T.ex. var Binero snabba med att ha den senaste .NET versionen installerad efter att Microsoft släppt en ny version. Binero hade stöd för .NET 4.5 den 13 september, 2012, när Microsoft släppte den senaste versionen 16 augusti, 2012.

Det andra som utmärker Binero är det breda utbudet av One-click-install applikationer. För dig som inte känner till begreppet så innebär One-click-install att det automatiskt går att installera program på webbhotellkontot. Detta betyder att personer som inte är så tekniskt insatta kan starta upp en enklare webbshop eller blogg.

Denna typ av installation resulterar i ett standardutseende och vill man ha en snyggare och mer anpassad design krävs manuella modifieringar. Hur som helst, här listas några av de One-click-install applikationer som Binero stödjer, grupperade efter applikationstyp.

Blogg: Drupal, Joomla, Wordpress

E-handel: OpenCart, osCommerce, PrestaShop, SugarCRM

Wiki och forum: MediaWiki, phpBB

Bilder och filer: Coppermine, Gallery, ownCloud

Binero upptid (jan/feb 2014)

Binero upptid för 31 januari – 22 februari , 2014

Nackdelar med Binero

En nackdel med Binero är att den månatliga trafiken är relativt liten. En annan är att väntetiden till telefonsupporten kan vara lång. Det har hänt att jag fått vänta i 10 minuter vid vissa tillfällen.

Kontrollpanelen på Binero

Bineros kontrollpanel är kraftfull och har många funktioner. I toppen på kontrollpanelen visas data om webbhotellkontot såsom antalet: webbplatser, Ftp-konton, MySql-databaser, MsSql-databaser, men det bästa är att den tydligt visar diskanvändning och nyttjad trafik för aktuell månad.

Bineros kontrollpanel har en väl utvecklad fakturahanteringsdel där användarna själva kan ändra sina fakturor. Tänk dig att du har ett webbhotellkonto och två domännamn registrerade på Binero, men när fakturan kommer bestämmer du dig för att avregistrera ett av domännamnen. Då kan du själv ta bort domännamnet från fakturan, och på några sekunder skickas en ny uppdaterad faktura till dig.

Ska jag välja Bineros webbhotell?

Binero är inte det billigaste webbhotellet, men du kommer med stor sannolikhet inte bli besviken om du väljer Binero. Företaget visar upp en bra historik och har många kända företag som kunder. Är du en utvecklare eller någon som lär sig programmera, och vill använda den senaste tekniken, kommer Binero erbjuda dig en modern miljö. Binero passar även dig som vill kunna välja mellan ett brett utbud av One-click-install applikationer.

Omdömen om Binero

Johan säger:

Jag har haft Binero som webbhotell i ca tre år och är jättenöjd med tjänsten. Webbsidan och mailen har fungerat felfritt under denna period och de gånger jag har haft frågor om något rörande webbsidan har supporten alltid varit kompetent och trevlig,

25 februari 2014