Laddar...

Om One

One.com, som startades i Danmark 2002, är ett billigt webbhotell som också vänder sig mot svenska kunder. I Internetworlds test av webbhotel för några år sedan utsågs One till bästa budgetalternativ. Det billigaste paketet (Starter-paketet) kostar i skrivande stund 20 kr/månad.

Gå till Sidan
Paketnamn Plattform Trafik/mån Utrymme Pris/mån
One Starter
Obegränsat
25 GB
20 kr/mån
Allmänt Teknik
Ångerrätt 15 dagar Linux
Startavgift 115 kr .Net
Företagssäte DK Daglig backup
Telefon 08-408 38 274 FTP-konto
E-post salg[at]se.one.com MySql databaser 1
Antal webbplatser 1 MSSql databaser 0
One Professionell Plus
Obegränsat
200 GB
56 kr/mån
28 kr/mån år 1
Allmänt Teknik
Ångerrätt 15 dagar Linux
Startavgift 115 kr .Net
Företagssäte DK Daglig backup
Telefon 08-408 38 274 FTP-konto
E-post salg[at]se.one.com MySql databaser obegränsat
Antal webbplatser obegränsat MSSql databaser 0
Visar 2 webbhotellpaket från One (se samtliga paket på företagets webbsida)
*Webbhotellet kan ha gjort ändringar i sina webbhotellpaket sedan uppgifterna hämtades in, det är alltid uppgifterna på webbhotellföretagets webbsida som gäller.

Om One

One.com är ett billigt webbhotell som erbjuder webbhotellpaket från 15 kr/månad. Företaget har 950 000 kunder i närmare 150 länder, om det är med domänkunder inräknat är oklart. Webbsidan finns tillgänglig på tio olika språk, däribland på spanska, franska och portugisiska.

One.com grundades i Danmark 2002, men har även närvaro i Dubai och kontor i Tyskland, Holland och England. Deras datacenter ligger i Danmark.

Genom åren har One fått många utmärkelser i olika tester av webbhotell. Den senaste var 2013 i den tyska tekniktidningen Netzsieger. Men även PC Magazine Nederländerna & Belgien gav One utmärkelsen "Editor’s Choice" år 2009.

Så här löd Netzsiegers förklaring:

One.com har belönats med redaktörens val i Netzsiegers jämförelse av webbhotell med toppbetyg på produkttäckning, prestanda, säkerhet, hantering, hjälp och support.

Så här löd PC Magazines förklaring:

I detta test blev One.com bäst, inte bara för att du får stort webbutrymme, utan också för att allt är obegränsat (trafik, e-postkonton) och för att priset är oslagbart." "Särskilt den perfekta upptiden på 99,99 % under 979 dagar är värt att omnämna.

Av egen erfarenhet och av hemsidan att döma riktar sig One främst mot nybörjare. Det saknas tekniska detaljer om webbhotellpaketen, men företagets egna hemsideprogram WebEditor synliggörs mycket. One brukar klassas som ett budgetwebbhotell, och är ett av de billigaste webbhotellen som finns med här.

One upptid (jan/feb 2014)

One upptid för 31 januari – 22 februari , 2014

One support

One.com hanterar över 90 000 supportärenden varje månad, så deras supportavdelning har otvivelaktigt mycket att göra. De har ingen telefonsupport, istället används ett formulär på hemsidan eller chattsupport. Vi har själva använt chattsupporten och har inget att anmärka på vare sig det gäller väntetiden, kompetensen eller bemötandet.

Åtta olika webbhotellpaket på One

One har åtta olika webbhotellpaket. I alla paket ingår fri trafik och obegränsat antal e-postadresser. Skillnaden mellan paketen ligger i hur mycket diskutrymme som ingår. Det billigaste paketet kommer med 5GB diskutrymme och kostar 12 kr/månad. Det dyraste paketet kommer med 2TB diskutrymme och kostar 1440 kr/månad.

I alla webbhotellpaket ingår ett gratis domännamn, men eftersom One har en startavgift på 115 kr och ett domännamn kostar runt 100 kr är det inte speciellt mycket att hurra över.

Det webbhotellpaket som One.com förknippas mest med, är det som kostar 12 kr/månad. Det råder inget tvivel om att paketet är prisvärt, men det kommer med vissa begränsningar.

Den största är att det bara går att använda ett domännamn per webbhotellkonto. På flera andra webbhotell går det att ha obegränsat med domännamn kopplade till ett webbhotellkonto, vilket är bra om man vill ha flera webbsidor liggande på ett webbhotell. En annan begränsning med One är att PHP är det enda scriptspråket som stöds och ASP.NET finns inte.

One.com pengarna tillbaka-garanti

Liksom många andra webbhotell har One en återbetalningsgaranti. Om man inte är nöjd, kan man säga upp abonnemanget inom 15 dagar och få pengarna tillbaka.

Kontrollpanelen på One

Kontrollpanelen på One är tydlig och lätt att använda, men saknar många av de mer avancerade inställningsmöjligheter som många andra webbhotell har. Trots detta innehåller den de delar som mindre krävande kunder och nybörjare kan tänkas behöva.

Omdömen om One

Ilkka Ericsson säger:

Hej !
Jag har nu kört One.com:s webbprogram ett bra tag.
I stort ganska bra men när det gäller hanteringen av olika sidor så är fullkomligt kass.
Eftersom jag har behov av flera hemsidor för olika ändamål så vill jag lägga dem i olika mappar vilket inte går, allt läggs under roten.

Vill jag sedan ha sidan under en mapp så är bästa sättet att kopiera upp den få att sedan ta bort den från roten. Hoppsan jag ville ändra på något i den men där är det stopp. Hemsideprogrammet klarar inte att plocka in något från en mapp.

Det är mycket lätt att göra fel. Jag gjorde två sidor med samma mall och lade till en del på var och en. Döm om min förvåning då sida ett blev en kopia av den senaste. Jag har skickat många frågor till supporten som kommer med svar som inte finns i någon hjälpfil och ibland inte hjälper. Ärligt talat så är det fy faán.

18 mars 2016
Jonas säger:

Tecknade upp med One för två år sedan. Är nöjd med tjänsten, men skulle varit bra om man kunde ha flera domännamn till webbhotellet. Upptiden har varit bra och Wordpress flyter på fint.

04 januari 2015